Hvor farlig er nitrat og nitritt?

Bearbeidede kjøttvarer som pølser og kjøttpålegg er ofte tilsatt nitritt. Hvor farlig er dette, hvorfor tilsettes maten dette og hva risikerer du?

Kosttilskudd og helsekost er nyttig om du bruker det rett

Det anbefales selvfølgelig at alle mennesker har et best mulig kosthold og en sunn livsstil, men kosttilskudd kan være et nyttig supplement. Tips og råd.

Hvordan kan du redusere risikoen for kreft?

Kreftrisiko har en klar sammenheng mellom kosthold, fysisk aktivitet og evt. overvekt. Hva kan du gjøre for å redusere risikoen for å utvikle kreft?

Hva kan du ikke spise når du er gravid?

Minimer risiko for skadelige bakterier og parasitter, Listeria og Toxoplasma. Unngå visse typer sjømat, spekemat og ubehandlet kjøtt samt upasteuriserte melk og ost.

Grilling og sterk steking kan forårsake de kreftfremkallende stoffene Akrylamid og Furan

Ved steking, grilling, røyking og hermetisering av mat kan kan de helseskadelige kjemiske stoffene Akrylamid og Furan oppstå. Hvordan kan du unngå dette?

Hardt grillet mat kan være svært helseskadelig

Det kan dannes helseskadelige og direkte kreftfremkallende stoffer i grillmat når den utsettes for sterk varme som f.eks grilling. Hva bør du ikke gjøre?

Plantevernmidler – Hvor farlige er de egentlig og utgjør de en helserisiko?

Hvor mye plantevernmidler er tillatt på frukt og grønnsaker som selges i Norge? Hvor streng er kontrollen og hvilke risikerer du å blir utsatt for?

Vann på flaske – mineralvann eller kildevann?

Hva er flaskevann? Hvor kommer naturlig mineralvann fra? Hva er forskjellen på kildevann og naturlig mineralvann? Hvilke krav stilles til vann?