Philips Avent Babycall – Beste valg 2021 (Kjøpeguide)

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Computersalg).

Philips babycall modeller er populære av flere grunner, en ting er sikkert, du får mye for pengene. Her kan du også lese kort om hva som er viktig og tenke på når du skal kjøpe babycall.

Vi har ikke testet disse babycallene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

Du ser raskt at det er en del valg du må gjøre (vi snakker av egen erfaring) når det gjelder hvilke funksjoner som er viktige for deg og hvilke du skal legge vekt på når du skal velge modell.


Gjør et kupp på babycall, sjekk kampanjesiden til Computersalg.no.


 

BabyCall med eller uten kamera?

Det store spørsmålet er om du skal du velge en modell med kamera eller ikke. Fordelen med kamera er at du ser babyen og dermed klarer å følge bedre med. Du ser babyens liggeposisjon, om babyen har smokken i munnen, om babyen har fått dynen i ansiktet osv. Enkelte kamera har zoom som også kan fjernstyres fra den andre enheten eller fra mobilen gjennom en app. Da får du skikkelig nærbilder.

Pass på at det er enkelt å montere kameraet for gode opptak.

 

En babycall varsler ved bevegelse og lyd

Det er en fordel, blant annet i forhold til stråling, at en babycall ikke er aktivert når den ikke er i bruk. Det trenger du jo heller ikke. Straks babyen lager en lyd eller bevegelse aktiveres enheten og du hører hva som skjer. Du kan også åpne kommunikasjonen gjennom stemmeaktivering. Varslingen kan også kobles mot mobiltelefon eller PC.

På enkelte modeller kan du justere lydfølsomheten. Nyttig om det er støy rundt babyen som forstyrrer.

Med toveis kommunikasjon har du også mulighet til snakke med babyen og for eksempel berolige og nynne/synge denne i søvn.

 

Viktige varslingsfunksjoner for babycall:

Signalstyrke / rekkevidde: Blir signalet svakt vil kommunikasjonen mellom enhetene bli dårlig eller brutt. Når signalet når en viss svakhet vil det gå en alarm og du får beskjed. Dette er en viktig funksjon for å unngå falsk trygghet ved bruk av babycall. Babycall med kamera krever sterkt signal.
Batterinivå: Alarmen går om batteriet når en nedre grense for styrke.
Fuktighet: Bli varslet når fuktigheten i nærheten av en babycall har store avvik
Temperatur: Blir det store endringer i temperaturen rundt babyen får du varsel
Andre populære funksjoner er nattlys, avspilling av rolige barne- og vuggesanger.

Skal du kjøpe babycall bør du ta deg tid til å sette deg inn i de ulike funksjonene, hvordan de fungerer og hvor viktige de er for deg.

 

Philips Avent SCD506 babycall 

Philips Avent SCD506 har enkel betjening.

 Dette er en Philips babycall som får god kritikk og mye skryt fra alle hold. Ting som blir fremhevet er krystallklar lyd, stabil funksjon, god rekkevidde og flere praktiske tilleggsfunksjoner.

 

God lyd

Digital overføring av lyd (DECT) sikrer god lydkvalitet og en stabil og avlyttingsikker kommunikasjon mellom enhetene. Også Philips anvender denne teknologien som hindrer apparatene fra å bli forstyrret fra andre elektriske apparater, for eksempel mobiltelefoner, dette er en stor fordel. God sensibilitet gjør også at du får med deg alle lyder babyen lager.

 

Smart svarfunksjon – kommunikasjon begge veier

Denne funksjonen gjør det mulig å kommunisere med babyen, det vil si du snakker/synger i din enhet fra en annen plass i huset og babyen hører. Din stemme er kjent for babyen og virker beroligende slik at det blir lettere for babyen å falle i søvn.

Dette kan både spare deg for noen ekstra turer inn på barnerommet i tillegg til at du kan prate med babyen i mens du er på vei til barnerommet, det kan jo hende du holder på med andre ting og ikke kan løpe med èn gang.

Barnevakt? Hvor mye skal du betale?

 

God rekkevidde

Philips Avent SCD506 babycall har en rekkevidde inne på 50 meter, ute 320 meter. Dette er tilstrekkelig til å få god kommunikasjon mellom apparatene og sikre klar lyd og full funksjonalitet i en bolig og eventuelt mellom eiendommer.

 

Philips Eco modus

Babycall enhetene står i hvilemodus når det ikke er kommunikasjon. Aktiveringen skjer ved at barnet lager lyder eller foreldreenheten aktiveres. Dette reduserer strålingen fra babyenheten (strålingen er uansett lang innenfor grensene av de som anbefales som maksgrense for trådløse sendere.) samtidig som du sparer strøm/batteri. Eco funksjonen tilpasser også signalstyrken (og dermed strømforbruket) i forhold til avstanden mellom apparatene. Jo kortere avstand, jo lavere styrke og energiforbruk. 

 

Lydvarsling med lyssignal

På foreldreenheten viser/blinker en lampe/diode om det er lyd fra barnerommet og hvor sterk lyden er. Dette har to fordeler. For det første kan du se hvor sterk lyden er og tilpasse reaksjonen etter det. Svak lyd kan indikere en bevegelse og du trenger ikke foreta deg noe. Den andre fordelen er når det er mye støy rundt foreldreenheten slik at du ikke hører lyden fra babyen. Lyssignalet gir deg beskjed om aktivitet på barnerommet uavhengig av lydbildet rundt deg.

 

Batteri og strøm

Foreldreapparatet kan brukes både med strøm fra nettet og med batterier (AA). Du kan derfor ta den med overalt og samtidig ha full kontroll på babyen. Batteriet varer i rundt 24 timer, avhengig av hvor mye den er aktivert og over hvilke avstander.

 

Alarm for brutt kontakt mellom enhetene

Blir signalet dårlig pga av dårlig batteri eller for stor avstand eller hindringer mellom babycall enhetene blir du varslet med en alarm. Alarmen vises med en rød lampe. På displayet er det også indikert at det er kontakt / signal mellom enhetene. Slik kan du følge med og forsikre deg om at alt er i orden.

 

Vuggeviser og nattlampe

Philips Avent SCD506 babycall har både flere vuggeviser og et behagelig nattlys. Dette skaper en rolig atmosfære rundt babyen som både får litt å se og høre på under innsovning,

 

Nattlys og valg av viser

Du kan kun aktivere og velge vuggevisene og nattlyset på babyenheten. Det betyr at du må inn på barnerommet for å betjene denne. Dette trenger ikke være et problem om du stiller inn alt og deretter ikke endrer noe. Ønsker du å endre noe kan det forstyrre innsovningen at barnet får øye på deg og vil opp av sengen.

 

 

Glatt overflate

Enkelte har nevnt at overflaten på apparatene er i blank plastikk som gir et dårlig grep slik at man risikerer at apparatet sklir ut av hendene. Det hadde kanskje vært en fordel med en overflate med mer friksjon, for eksempel gummi. Den plastikken som er brukt er den vanlige som finnes på de fleste elektriske apparater.

Konklusjon:

Dette er en enkel og rimelig babycall som har de funksjonene og den rekkevidde som er tilstrekkelig for de fleste. Klarer du deg uten video-/bildeoverføring og bevegelses-sensorer og synes det er tilstrekkelig med formidling av lyd og stemme er dette et godt valg. Den gir deg økt trygghet og sikkerhet og gjør at du kan slappe av og koble av. Denne Philips babycall får også skryt for lett betjening og montering. Se også omtale av enda enklere modell, Philips SCD 501.

 

Philips SCD 501 babycall

Populær babycall fra Philips. Forholdet pris/ytelse er gunstig og dette er et godt valg i det nedre prissegmentet. DECT (digitalt forbedret trådløs telekommunikasjon) sørger for god og sikker kommunikasjon mellom enhetene, dvs veldig klar lyd uten forstyrrelser fra andre elektriske apparater og at det ikke er mulig å avlytte kommunikasjonen.

Philips SCD 501 får også skryt for et behagelig og beroligende nattlys samt flere andre viktige funksjoner. Philips SCD 501 har ikke monitor.

 

DECT

Sikrer at signalene ikke blir forstyrret (interferens), det betyr klar lyd og en lukket kommunikasjon som ikke kan avlyttes, for eksempel kan ikke naboen hverken høre på eller forstyrre din babycall. DECT teknologien har en helt annen kraft og kvalitet enn den tidligere WLAN teknologien.

 

Philips ECO-funksjon

Babycall enhetene aktiveres kun når det er aktivitet og lyder hos barnet. Ellers står de i hvilemodus. Fordelen med dette er en betydelig reduksjon i strålingen. DECT teknologien avgir en stråling som er langt innenfor grensene for strålingsmengde for babycall, men det er allikevel greit og redusere strålingen, det gir deg en bedre følelse og sikkerhet. ECO-modus sparer også strøm.

 

God rekkevidde

Philips SCD501 babycall har en rekkevidde på 50 meter inne og 300 meter ute.

Rekkevidde inne påvirkes av antall og tykkelse på vegger og annet som hindrer signalene, men er det oppgitt 50 meter som rekkevidde inne er det tilstrekkelig for god og stabil kommunikasjon mellom enhetene.

 

Batterivarsel

Når batteriet nærmer seg et lavt strømnivå vil en indikator varsle om dette. Dette er en stor fordel som gir deg viktig sikkerhet og trygghet. Brukes en babycall ute i lav temperatur vil batterikapasiteten reduseres betydelig. Batteriet har en varighet på 24 timer, men dette vil variere med hvor mye enhetene er aktiverte.

 

Nattlys

Philips SCD501 har et behagelig nattlys som gir babyen et rolig sovemiljø, den har noe rundt seg som gir en behagelig innsovning.

 

LED-lampe på babycall-enheten

Disse angir lydnivået på babyrommet på en skala fra en til fem. Fordelen med dette er at du slipper å oppsøke barnet for hver minste lyd. Et godt eksempel på at en babycall gir foreldrene litt mer fred og ro.

 

Kun strømkabel

Babyenheten (den delen som er plassert hos barnet) har ikke batteridrift, kun strømkabel. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke den utendørs. Foreldreenheten har både strømkabel og batteri.

 

Lading av batteri

Batteriene lades ikke når enheten er koblet til strømnettet, disse må lades i egen lader.

NHI har mer informasjon om en babys søvnbehov.

 

Konklusjon:

Dette er en enkel og rimelig Philips babycall som har god lyd med stor sensibilitet og de viktigste funksjonene. Er du ikke opptatt av masse ekstrautstyr som temperaturmåling, bilde/video overføring av barnet og måling av barnets pustefrekvens er Philips SCD501 et godt valg. 

 

You may also like...