BRANNSTIGE – BRANNTAU

Velg riktig brannstige og branntau. Dette er effektive evakueringsløsninger når rømningsveiene er blokkert av røyk og flammer. Hvilke alternativer finnes?

Alt om rømningsvei og evakuering fra bolig

Hva kreves av rømningsvei fra bolig, hvor stort skal vinduet være, hva med kjellerrom og lysgrav, hvilket ansvar har utleier og hvordan holde brannøvelse?

Hvilke regler gjelder for rømningsvei gjennom vindu?

Vinduene er en naturlig rømningsvei fra en bygning. Hva sier loven om vinduets størrelse, avstand til bakken og funksjon? Hva med takvindu?

Brannsikring – Hvilket ansvar har utleier og leietager

Utleier av bolig har plikt til å sørge for utstyr for brannvarsling, slukking og evakuering. Hvilke krav stilles til rømningsveier. Hva kreves av leietager?

Krav til rømningsveier i blokk

Hvordan skal brannsikkerhet og rømningsveier i blokker, borettslag og sameier organiseres slik at alle kan evakueres om brannkatastrofen blir en realitet?

Rømningsvei fra kjellervindu og kjellerdør, hvilke regler må du følge?

Kjelleren skal ha godkjente rømingsveier. Hvor stort og lett tilgjengelig skal et rømningsvindu være? Hva med lysgrav og evakuering gjennom kjellerdør?

Dette er de vanligste årsakene til brann

Årsakene til brann er mange men gjengangerne er oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, ovn, TV, elektriske apparat og levende lys. Hvordan redusere brannrisikoen?

Slik oppbevarer du gassflasker

Gassbeholdere og gassflasker skal oppbevares trygt og sikkert. For de fleste er propan den aktuelle gassen i bruk. Hvor og hvordan skal du lagre gass?

Slik gjennomfører du brannøvelse hjemme

Brannøvelse bør gjennomføres to ganger i året. Skal evakueringen skje raskt og trygt i en nødsituasjon er det viktig å vite hva man skal gjøre. Se tips.

Utfellbar brannstige er ofte den beste rømningsveien

En utfellbar brannstige har mange fordeler. Den skjemmer ikke fasaden og den er enkel og trygg i bruk. Her er gode grunner for å velge utfellbar brannstige.

Hvordan får du bedre brannsikkerhet i hjemmet?

Hvordan oppnår du god brannsikkerhet hjemme? Vi har sett på de viktigste årsakene til brann i Norge og hva du kan gjøre for å redusere risikoen.

Hvorfor skal du ikke lade mobilen om natten?

Mobillader og batteri kan bli overopphetet og føre til brann og farlige gasser. Et eksempel er Samsung Galaxy Note7 som har eksplodert. Hva bør du passe på?

Rømningsvei fra hus og leilighet – Hva er tryggest, og hvilke regler gjelder?

Det er ditt ansvar at boligen har gode rømningsveier og evakueringsmuligheter. Alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til det fri.

Hvilke barneklær er mest brannfarlige?

Hvordan skal du sikre dine barn mot brann og brannskader? Hvilke stoffer brenner fort, hvilke stoffer bør du unngå. Se flere tips og gode råd.

Hvordan unngår du pipebrann ?

Fyrer du med fuktig ved så danner det seg beksot i pipa. Dette gjelder både peis og vedovn og kan gi pipebrann. Her får du neon tips til riktig fyring.

Grilling og brannfare – noen råd og tips

Sommeren er tid for grilling og samtidig tid for brannskader. Les om det viktigste med grillsikkerhet, enten det er engangsgrill, kull- eller gassgrill.

Slik unngår du brann på hytten

Brannsikkerheten må taes på alvor også på hytta. Hvilke er de vanligste kildene til brann, og hva kan du gjøre for å øke brannsikkerheten på hytta?