Vinterstøvler for barn – Komplett kjøpeguide

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Babyshop).

Kjøp riktig størrelse

Det er mange årsaker til at det er viktig å kjøpe «for store» vinterstøvler til barn. For det første vokser barnas føtter raskt – en toårings føtter vokser om lag 2 cm per år, en fireårings føtter vokser om lag 1 cm per år.

For det andre bør det være god plass til ekstra såle. For det tredje bør det være god plass til tykke sokker. For det fjerde er romslige støvler generelt varmere enn trange. Ta med barnet til butikken og la betjeningen måle både fot og sko. Det er også mulig å kjøpe en fotmåler. Disse kan brukes til å måle både fot- og skostørrelse og dermed kan du bli din egen «barneskostørrelse-ekspert».


Barnesko kjøper du billigst på nett! Sjekk utvalget på babyshop.no


 

Støvelen bør ikke være for lav

Vinterstøvler med høyt skaft vil redusere risikoen for at snø trenger inn mellom ben og skaft.

 

Yttersålen bør gi god friksjon

Vinterstøvler vil blant annet bli brukt på hardpakket snø og is. Derfor er det viktig at yttersålen gir god friksjon. Sjekk at yttersålen har kraftig mønster med skarpe avslutninger, og at gummien er så myk som mulig.

 

Test brukervennlighet

Kontrollér at støvelen er grei å ta av og på, og at borrelås, remmer eller andre festemekanismer er lettbrukte. Ideelt sett bør barnet selv klare å ta skoen av og på, og selv klare å stramme dem, slik at de sitter godt på foten.

 

Bruk ullsokker

Ull har evnen til å isolere også når den er fuktig. Det i motsetning til bomull. Bruk derfor ullsokker, i hvert fall når det er kaldt ute.

 

Bruk ekstra innleggssåle

En god og tykk innleggssåle vil kunne gi bedre passform. Innleggssålen vil også kunne gi ekstra isolering mot kulde som trenger opp gjennom yttersålen. Innleggssåler i ull gir best isolerende effekt.

 

Beskytt støvlene

Bruk impregneringsspray før støvlene tas i bruk. Sprayen vil beskytte ytterstoffet og sørge for at vann preller av. Riktignok vil impregneringsspray til en viss grad redusere støvelens pusteevne, men fordelene mer enn oppveier denne ulempen.

Ny babystol? Se guide.


Barnesko kjøper du billigst på nett! Sjekk utvalget på babyshop.no


 

Tørk støvlene

Tørk støvlene etter bruk, slik at du får ut all fukt før de skal brukes neste gang. Bruk gjerne en varmluftbasert skotørker. Det anbefales imidlertid ikke å tørke en sko med Gore-Tex-membran eller konkurrerende membraner i tørkeskap. Da risikerer du nemlig at fuktighet i ytterstoffet/skinnet trenger inn i skoen. Samme problem kan oppstå om du tørker skoene på gulv med varmekabler. Hvis du setter skoene opp/ned, vil imidlertid et varmt gulv tørke skoene korrekt.

 

Vanntett?

Spør om vinterstøvelen er vanntett når du kjøper den. Hvis butikken opplyser at støvelen er vanntett, bør du returnere støvlene om det skulle vise seg at den ikke er det. Gore-Tex er blant membran-produsentene som garanterer vanntetthet, og lover nytt produkt eller pengene tilbake, hvis produktet lekker.

SB

 

You may also like...