Kirurgisk munnbind eller støvmaske med ventil mot coronaviruset?

For å beskytte deg mot å bli smittet, samt smitte andre, av virus gjennom luften (luftbårne partikler/dråpesmitte) er det vanlig å anvende kirurgiske munnbind eller åndedrettsmaske. Hva er forskjellen på

Skader og førstehjelp på tur

Hva bør du ha med av førstehjelpsutstyr når du skal på tur. Hvordan kan du gi førstehjelp til de mest vanlige tur-relaterte skadene? Se guide over det viktigste når det gjelder førstehjelp på tur.

Hva koster munnbind? (Pris 2022)

Prisen avhenger av hvilken type munnbind. Vanlige typer er engangs-munnbund, munnbind i tøy/tekstil, i ull, med utskiftbart filter, FFP-maske og munnbind til barn.

Hvordan surfe sikkert på internett?

Vanlig surfing på internett går stort sett greit og det oppstår sjelden problemer. Det er allikevel noen kjøreregler du bør være klar over. Her er en oversikt over hva du bør være forsiktig med når du surfer på internett.

Hygiene under brystpumping

Før du pumper ut melken må du vaske hendene og følge produsentens anvisninger for rengjøring av brystpumpen og pumpesettet. God hygiene er alfa og omega hvis du vil gi barnet ditt utpumpet melk.

Dette må du vite om bleier

Libero har produsert Liberobleier i over 30 år. Bleiene har forandret seg mye i løpet av denne tiden men målet har alltid vært det samme: å gi barna en bleie som er så god og funksjonell som mulig.

Barneseng – dette må du tenke på før du kjøper

Hvilken type barneseng skal du velge? Vugge, småbarnseng, reiseseng eller køyeseng. Hvilke er kriteriene for valg og hva er viktig å huske på?

Vinterstøvler for barn – Komplett kjøpeguide

Tips og gode råd for kjøp av vinterstøvler til barn. Viktige faktorer i valget er høyde på støvlene og yttersålen. Hva er optimal bruk for barnet?

Barnevogn: 3 praktiske modeller (Med kjøpeguide) 2021

Velg barnevogn laget for norske forhold. Her er 3 praktiske barnevogner av høy kvalitet (Stokke Trailz, Buggabo Fox, Britax Go Big) Se kjøpeguide.

Babystol: Hvilken type bør du velge? (Kjøpeguide)

Det finnes mange ulike typer barnestoler og det stilles strenge krav om stabilitet, mekanismer som hindrer utilsiktet sammenklapping, tekstiler, sømmer og polstring.

Smokk – Hva er viktig? (Kjøpeguide)

Smokken må være slik utformet at den er lett å få ut av barnets munn dersom barnet ikke bare får sugedelen inn i munnen, men også deler av resten av smokken inn.

Philips Avent Babycall – Beste valg 2021 (Kjøpeguide)

Hva er viktig å tenke på når du skal kjøpe babycall? Mange funksjoner å velge i, hvilke trenger du og hvilke ar du ikke behov for? Baby gir økt sikkerhet for babyen!

Neonate Babycall – Norsk kvalitet! (Kjøpeguide 2021)

Her er 6 grunner til hvorfor skal du velge norskproduserte babycall fra Neonate. I tillegg kan du lese om Neonate BC-6500D og BC5800D.

Hva er riktig pris for barnevakt?

Hvor mye skal du betale barnevakten? Avgjørende er hvor mye arbeid som skal gjøres, om barnevakten skal overnatte samt alderen til barn og barnevakt.

Babycall – Beste valg og komplett kjøpeguide (2021)

Forvirret av det store utvalget babycall? Her finner du det viktigste du skal tenke på før du velger modell + gode råd og tips. Hva bør du absolutt vite når det gjelder babycall?

Hvordan unngå corona-smitte så godt du kan?

Det er enkelt å redusere risikoen for å bli smittet av coronaviruset, og å smitte andre. Med håndvask og hygiene samt god avstand til folk er godt i gang.

Slik beskytter du deg mot coronaviruset og andre luftveisinfeksjoner

Du kan ikke beskytte deg 100% mot Coronaviruset. Men du kan redusere risikoen, slik gjør du det.

De typiske symptomer på E. coli

Diarè og magesmerter er de vanligste symptomene på at man er stmittet av E. coli. Dette henger sammen med tarminfeksjonen. Les mer om flere symptomer.

De 8 vanligste kilder til E. coli smitte

Hvorfor risikere E. coli smitte? Her er 8 mulige smittekilder og tips til hva du kan gjøre for å redusere risikoen for å bli smittet. Hygiene er stikkordet!

Er solarium farligere enn vanlig sol? Tips for bruk av solarium

Solarium har sterke UV stråler og kan være helseskadelig. Hvordan redusere risikoen for hudskader og hudkreft? Guide til det viktigste du bør vite.

Solkrem – Komplett guide for deg som vil ta vare på huden

Unngå solbrenthet, hudskader og smerter. Kjøp solkrem av høy kvalitet med en solfaktor som er tilpasset din hud. Komplett guide til kjøp og bruk av solkrem..

Hvilke solkremer beskytter uten å skade huden?

Hvilke typer solkrem er best? Hvor enkle er de å smøre på, trenger de inn i huden, hvor godt tåler de vann og hvilke stoffer inneholder de?

Solkrem til barn og baby – Hva må du passe på?

Dermica, Cosmica og Änglamark er best i test for solkrem for barn. Trenger barn egen solkrem?Hvilke farlige stoffer kan du finne i solkrem for barn og baby?

Slik velger du rett vernesko

Hva er viktig når du skal velge vernesko? Riktig og tilstrekkelig beskyttelse, passform og komfort er viktig på lange arbeidsdager. Se flere tips.

Øyevern -velg riktig, ikke risiker synet!

Hvordan velger du rett øyevern? Les om valg av riktig øyevern, ulike typer vernebriller og verneskjermer. Hvorfor er det viktig med verneutstyr for øynene?

Vernehansker – hvilke typer har du å velge i?

Vernehansker er viktig om du kommer i kontakt med alt fra kjemikalier til metallspisser. Her er en guide til hvordan du velger riktig hansker.

Slik lydisolerer du boligen

Har du støy i underetasjen, overetasjen eller i naborommet er det mye du kan gjøre for å redusere denne.

Nitrat og nitritt fra kjøtt, grønnsaker og vann kan gi kreft

Spiser du mye pølser og kjøttprodukter kan du bli alvorlig syk. Visste du at nitrat og nitritt også finnes i vann og grønnsaker? Hva er inntaksgrensen?

Du kan ikke bli oppsagt uten saklig grunn

En oppsigelse skal være saklig og begrunnet. I tillegg skal oppsigelsesprosessen følge loven. hva kreves av arbeidsgiver, hva kreves av den oppsagte?

Flyreise – Hvordan bestille trygt og hvilke er dine rettigheter ?

Som flypassasjer har du både rettigheter og plikter. Les mer om hvordan du bestiller trygt, hvilke rettigheter ved forsinkelser eller kanseleringer.

Ikke la deg lure av bookingselskapene!

Hotels.com, booking.com og expedia.com er brukervennlige tjenester som gir deg bra viktig informasjon på en enkel måte. Men, ett par ting du bør passe på.

Hva med barnas sikkerhet på Facebook?

Hvordan skal du som forelder forholde deg til dine barns bruk av Facebook. Når skal barnet få egen profil, hvordan kan du kontrollere bruken?

Hvordan skal du forholde deg under et terroranslag?

Franske myndigheter har laget en guide til hvordan man skal forholde seg under et væpnet terroranslag. Her kan du lese hovedpunktene i guiden.

Sikker bruk av Facebook

Hva bør du ikke skrive? Hvem skal se bildene du publiserer? Hvor mye av profilen din skal være synlig, for hvem? Hvem skal se hva du deler? Se flere tips…

Hvordan unngå virus og svindel på Facebook?

Unngå svindel – Vær forsiktig med nedlasting av filer, ukjente linker, urealistisk god tilbud, lik og vinn konkurranser. Hva gjør du om uhellet er ute?

Farer og sykdom på ferie – ta riktige forholdsregler

På vei til ferie i varme strøk? Hvilke farer bør du ta høyde for slik at ferien blir så rolig og behagelig som du fortjener? Med enkle forholdsregler unngår du problemer. Se våre tips.

Syk i utlandet? – Husk reiseforsikring!

Hvilke forholdsregler bør du ta før du reiser utenlands? Reiseforsikring er viktig, det samme er vaksinering. Hva annet bør du tenke på før du drar?

Kosttilskudd og helsekost er nyttig om du bruker det rett

Det anbefales selvfølgelig at alle mennesker har et best mulig kosthold og en sunn livsstil, men kosttilskudd kan være et nyttig supplement. Tips og råd.

Hvordan kan du redusere risikoen for kreft?

Kreftrisiko har en klar sammenheng mellom kosthold, fysisk aktivitet og evt. overvekt. Hva kan du gjøre for å redusere risikoen for å utvikle kreft?

Ferskvannsfisk og kvikksølvforurensing

Ferskvannsfisk kan inneholde farlige miljøgifter som kvikksølv. Fiskens størrelse har stor betydning, les mer om hvordan du skal forholde deg til dette.

Symptomer på diabetes 2

Diabetes er en farlig sykdom som krever behandling. Det er derfor viktig å være klar over symptomene. Diabetes 2 er en sykdom som kommer snikende.

Sammenhengen mellom overvekt og kreftrisiko

Overvekt og fedme øker risikoen for flere kreftformer. Ved å ha en sunn kroppsvekt kan du redusere kreftrisikoen. Hvor farlig er overvekt?

Slik kan du minske risikoen for hudkreft

Hudkreft er ofte like farlig som andre krefttyper. Hvor farlig er soling? Hva kan du gjøre for å redusere risikoen for hudkreft? Her har du noen tips.

Ikke spis dette når du er gravid? Unngå Listeria og Toxoplasma

Hva er NEI mat for gravide? Hvilke typer ost, sjømat, spekemat og ubehandlet kjøtt skal du unngå for ikke å sette fosteret i fare? Ta risikoen på alvor!

Heteslag, solstikk og overoppheting

Heteslag, solstikk og overoppheting kan fort skje på varme dager, spesielt med barn. Hva skal du gjør om et barn får problemer på grunn av varme?.

Alkoholforgiftning – Hvordan kan du hjelpe?

Hvordan kan du hjelpe en person som er så beruset av alkohol at han/henne har mistet bevisstheten og har symptomer på alkoholforgiftning? Se tips.

Frostskader og nedkjøling – den farlige kulden

En person utsatt for frostskader og nedkjøling må behandles umiddelbart for å unngå langvarige og potensielt alvorlige skader. Les mer om hvordan man selv kan behandle slike skader.

Hjerneslag – se etter disse symptomer

Hjerneslag er blitt en folkesykdom og rammer stadig flere. Les om hvilke symptomer du skal se etter og hvordan du skal forholde deg i en slik situasjon.

Allergisjokk – hvilke er symptomene og hvilken førstehjelp er aktuell?

Et allergisjokk kan utvikle seg raskt og inkludere flere og noen ganger alvorlige symptomer. Hvilke er symptomene? Her er noen tips til hva du kan gjøre?

Er det farlig å bo nær høyspentledninger?

Hva sier forskerne og hvilke undersøkelser er gjort for å kartlegge helserisikoen ved å bo nært høyspentledninger? Hvilke plager og ubehag risikerer du?

Grilling og sterk steking kan forårsake de kreftfremkallende stoffene Akrylamid og Furan

Ved steking, grilling, røyking og hermetisering av mat kan kan de helseskadelige kjemiske stoffene Akrylamid og Furan oppstå. Hvordan kan du unngå dette?

Fem tips til sikrere bruk av nettbank

Enten du har nettbank hos DnB, Nordea, Handelsbanken eller andre, her er fem enkle tips til hvordan du kan gjøre bruken av nettbank sikrere.

Hvilke typer vaksine er aktuelle før reisen?

Reisevaksine bestemmes av hvor du skal reise samt din egen helse. Les mer om de viktigste vaksinene og hvilke vaksinasjoner som er aktuelle.

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. Dette er noe alle blir nødt til å skaffe seg.

Velg rett reiseforsikring?

Det er mange ting du må ta stilling til når du skal velge reiseforsikring. Se utførlig oversikt over det viktigste.

Hardt grillet mat kan være svært helseskadelig

Det kan dannes helseskadelige og direkte kreftfremkallende stoffer i grillmat når den utsettes for sterk varme som f.eks grilling. Hva bør du ikke gjøre?

Medisin og legemidler på utenlandsreise

Tar du med medisin og legemidler til utlandet er det regler du må følge, avhengig av hvilke legemidler og hvor reisen går. Det er viktig å kunne reglene.

Plantevernmidler – Hvor farlige er de egentlig og utgjør de en helserisiko?

Hvor mye plantevernmidler er tillatt på frukt og grønnsaker som selges i Norge? Hvor streng er kontrollen og hvilke risikerer du å blir utsatt for?

Hvordan unngår å bli svindlet på nett?

Hvordan type nettsvindel risikerer du å bli utsatt for? Hvordan kan du avsløre forsøk på svindel? Det er flere ting du kan se etter og være oppmerksom på.

Trygg sikkerhetskopiering og backup for bedrifter

Gode rutiner for backup og sikkerhetskopiering kan spare bedriften for store kostnader og problemer. Hvordan sikrer du bedriften best mulig?

Hvilken strålingsrisiko er det fra mobiltelefoner, trådløse rutere og basestasjoner?

Mobiltelefoner, trådløse rutere og basestasjoner for mobil avgir stråler. Hvor sterk er strålingen fra de ulike apparatene og hvor farlig er det egentlig?

Unngå fisk og skalldyr fra forurensede havner, fjorder og innsjøer

Fisker du krabbe, fisk og skalldyr må du kjenne til forurensningen i området hvor du fisker. Hvilke forholdsregler bør du ta for å unngå miljøgifter?

Hvordan sikrer du mobiltelefonen mot virus, spam, SMiShing og svindel ?

Virus på Android eller iPhone. Kobler du mobilen til internett er du utsatt for trusler som virus, spam, SMiShing og svindel. Hvordan kan du beskytte deg?

Informasjonssikkerhet på reise – hva bør du passe på?

På reise er du mer risikoutsatt enn hjemme når det gjelder informasjonssikkerhet. Hvilke forholdsregler bør du ta for å sikre pc, mobil og nettbrett?

Hva kan UD hjelpe deg med i utlandet?

Vi har laget en oversikt over hva UD kan hjelpe deg med om du skulle få problemer på ferie eller annen reise i utlandet, samt hva UD ikke hjelper deg med.

Huskeliste for deg som skal ut å reise

Reiseforsikring, pass, visum, dokumentasjon i forbindelse med medisinsk hjelp om mye mer. Se huskeliste for det viktigste du må ta med på reisen.

Vann på flaske – mineralvann eller kildevann?

Hva er flaskevann? Hvor kommer naturlig mineralvann fra? Hva er forskjellen på kildevann og naturlig mineralvann? Hvilke krav stilles til vann?