Slik velger du rett vernesko

Hva er viktig når du skal velge vernesko? Riktig og tilstrekkelig beskyttelse, passform og komfort er viktig på lange arbeidsdager. Se flere tips.

Øyevern -velg riktig, ikke risiker synet!

Hvordan velger du rett øyevern? Les om valg av riktig øyevern, ulike typer vernebriller og verneskjermer. Hvorfor er det viktig med verneutstyr for øynene?

Vernehansker – hvilke typer har du å velge i?

Vernehansker er viktig om du kommer i kontakt med alt fra kjemikalier til metallspisser. Her er en guide til hvordan du velger riktig hansker.

Skal du velge flytevest eller redningsvest?

Hvor mye sikkerhet trenger du? Forskjellen på flytevest og redningsvest er kragen som holder hodet over vann samt stabiliteten. Få flere tips og les guide.

Redningsvest for barn – her er det viktigste

Generelt anbefales det at barn bruker en tradisjonell redningsvest. Denne har krake som gir god støtte og holder hodet over vannet. I tillegg vil personen holdes stabil og i en gunstig stilling i vannet.

Du kan ikke bli oppsagt uten saklig grunn

En oppsigelse skal være saklig og begrunnet. I tillegg skal oppsigelsesprosessen følge loven. hva kreves av arbeidsgiver, hva kreves av den oppsagte?

Ikke la deg lure av bookingselskapene!

Hotels.com, booking.com og expedia.com er brukervennlige tjenester som gir deg bra viktig informasjon på en enkel måte. Men, ett par ting du bør passe på.

Hvordan skal du forholde deg under et terroranslag?

Franske myndigheter har laget en guide til hvordan man skal forholde seg under et væpnet terroranslag. Her kan du lese hovedpunktene i guiden.

Farer og sykdom på ferie – ta riktige forholdsregler

På vei til ferie i varme strøk? Hvilke farer bør du ta høyde for slik at ferien blir så rolig og behagelig som du fortjener? Med enkle forholdsregler unngår du problemer. Se våre tips.

Syk i utlandet? – Husk reiseforsikring!

Hvilke forholdsregler bør du ta før du reiser utenlands? Reiseforsikring er viktig, det samme er vaksinering. Hva annet bør du tenke på før du drar?

Kosttilskudd og helsekost er nyttig om du bruker det rett

Det anbefales selvfølgelig at alle mennesker har et best mulig kosthold og en sunn livsstil, men kosttilskudd kan være et nyttig supplement. Tips og råd.

Hvordan kan du redusere risikoen for kreft?

Kreftrisiko har en klar sammenheng mellom kosthold, fysisk aktivitet og evt. overvekt. Hva kan du gjøre for å redusere risikoen for å utvikle kreft?

Ikke spis dette når du er gravid? Unngå Listeria og Toxoplasma

Hva er NEI mat for gravide? Hvilke typer ost, sjømat, spekemat og ubehandlet kjøtt skal du unngå for ikke å sette fosteret i fare? Ta risikoen på alvor!

Grilling og sterk steking kan forårsake de kreftfremkallende stoffene Akrylamid og Furan

Ved steking, grilling, røyking og hermetisering av mat kan kan de helseskadelige kjemiske stoffene Akrylamid og Furan oppstå. Hvordan kan du unngå dette?

Hvilke typer vaksine er aktuelle før reisen?

Reisevaksine bestemmes av hvor du skal reise samt din egen helse. Les mer om de viktigste vaksinene og hvilke vaksinasjoner som er aktuelle.

Kjøp av barnesete / bilstol – hva er viktig å tenke på?

Hvilket barnesete skal du velge? Utvalget er stort og de fleste modeller fungerer bra. Men, det er en del ting du bør vite før du velger bilstol.

Velg rett reiseforsikring?

Det er mange ting du må ta stilling til når du skal velge reiseforsikring. Se utførlig oversikt over det viktigste.

Hardt grillet mat kan være svært helseskadelig

Det kan dannes helseskadelige og direkte kreftfremkallende stoffer i grillmat når den utsettes for sterk varme som f.eks grilling. Hva bør du ikke gjøre?

Medisin og legemidler på utenlandsreise

Tar du med medisin og legemidler til utlandet er det regler du må følge, avhengig av hvilke legemidler og hvor reisen går. Det er viktig å kunne reglene.

Sikring av barn i bil – hvordan og hvorfor?

Hvilke løsninger bør du velge, hva sier loven? Hvilken bilstol? Barnas sikkerhet i bilen er sjåførens ansvar. Vi har laget en kort oversikt over det viktigste om sikring av barn i bil.

Hvordan sikre de minste barna på bussen?

Barn er svært sårbare i trafikkuhell, ikke minst som busspassasjerer. Les om hva Trygg Trafikk anbefaler for å sikre barna i turbuss og bybuss.