Flyreise – Hvordan bestille trygt og hvilke er dine rettigheter ?

Som flypassasjer har du både rettigheter og plikter. Les mer om hvordan du bestiller trygt, hvilke rettigheter ved forsinkelser eller kanseleringer.

Ikke la deg lure av bookingselskapene!

Hotels.com, booking.com og expedia.com er brukervennlige tjenester som gir deg bra viktig informasjon på en enkel måte. Men, ett par ting du bør passe på.

Hvordan skal du forholde deg under et terroranslag?

Franske myndigheter har laget en guide til hvordan man skal forholde seg under et væpnet terroranslag. Her kan du lese hovedpunktene i guiden.

Farer og sykdom på ferie – ta riktige forholdsregler

På vei til ferie i varme strøk? Hvilke farer bør du ta høyde for slik at ferien blir så rolig og behagelig som du fortjener? Med enkle forholdsregler unngår du problemer. Se våre tips.

Syk i utlandet? – Husk reiseforsikring!

Hvilke forholdsregler bør du ta før du reiser utenlands? Reiseforsikring er viktig, det samme er vaksinering. Hva annet bør du tenke på før du drar?

Hvilke typer vaksine er aktuelle før reisen?

Reisevaksine bestemmes av hvor du skal reise samt din egen helse. Les mer om de viktigste vaksinene og hvilke vaksinasjoner som er aktuelle.

Velg rett reiseforsikring?

Det er mange ting du må ta stilling til når du skal velge reiseforsikring. Se utførlig oversikt over det viktigste.

Medisin og legemidler på utenlandsreise

Tar du med medisin og legemidler til utlandet er det regler du må følge, avhengig av hvilke legemidler og hvor reisen går. Det er viktig å kunne reglene.

Hva kan UD hjelpe deg med i utlandet?

Vi har laget en oversikt over hva UD kan hjelpe deg med om du skulle få problemer på ferie eller annen reise i utlandet, samt hva UD ikke hjelper deg med.

Huskeliste for deg som skal ut å reise

Reiseforsikring, pass, visum, dokumentasjon i forbindelse med medisinsk hjelp om mye mer. Se huskeliste for det viktigste du må ta med på reisen.