Babystol: Hvilken type bør du velge? (Kjøpeguide)

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Babyshop).

Babysitteren

Disse stolene er ikke beregnet for barn som sitter selv. I produktinformasjonen skal det stå hvilken alder og vekt på babyen som stolen er beregnet for. Babysitteren skal ha en stropp mellom bena på barnet og seler slik at barnet ikke faller ut av stolen. Bredden på stroppene skal være minimum 2 cm og lengden skal kunne justeres etter barnets størrelse. Ulykker kan skje hvis du plasserer stolen på et bord eller annet høyt sted. Bevegelser fra barnet kan flytte stolen slik at den faller ned.


Kjøp babysitter rimelig på nett! Sjekk utvalget på Babyshop.no


 

Høy barnestol

Det finnes en rekke forskjellige høye barnestoler. De kan være med eller uten brett. Brettet kan være løst eller fastmontert. Barnet kan bruke denne type stol fra det kan sitte selv, og til de er ca. 3 år.

Selv om ingen høy barnestol er veltesikker, må den være så stabil at den tåler at barnet beveger seg i den. Stolen skal ha en ryggstøtte som er minst 16 cm fra setet og opp til toppen av ryggstøtten. Høyden på ryggstøtten skal være minst 10 cm. Setedybden skal være max 30 cm.

For at barnet ikke skal gli ut av stolen, skal stolen ha en midtstøtte. Hvis det er hjul til stolen skal disse ikke kunne brukes når stolen brukes som høystol.

 

Barnestol som kan henges på bord

Disse kan også brukes fra barnet kan sitte selv og til det veier maksimum 15 kg. Sikkerheten er avhengig av bordet eller benken den festes til. En stol som i utgangspunktet er sikker, kan ved å brukes sammen med et uhensiktsmessig bord, bli et farlig produkt.

Farene ved slike typer stoler er at stolen glir av bordet p.g.a. barnets aktivitet eller at bordet vipper overende. Ved bruk av denne stoltypen må bordet være stødig.

Det må ikke tippe når stolen henger på det. Stolen må ikke festes der hvor barnet kan bruke føttene til å dytte fra med. Bordet må ikke ha for glatt overflate.

Stolen må ikke brukes på bord med duk, glassflate, løse bordplater eller på bordlem. Bordplaten må være tørr og ren.

Hvilken smokk skal du velge?


Kjøp babysitter rimelig på nett! Sjekk utvalget på Babyshop.no


 

Gåstol

Gåstolen er beregnet for barn fra de kan sitte og til de er ca. 12 kg. Gåstolen må være stabil så den ikke velter. Den skal ikke ha bremser eller noen mulighet til å låse hjulene. Den skal ha stropp som festes mellom benene på barnet, slik at det ikke sklir ut. Enkelte gåstoler har en aktivitetsplate foran på stolen.

Utstyret på denne må være godt festet, slik at barna ikke kan løsne noen smådeler eller skarpe gjenstander. Det skjer mange ulykker med gåstol, fordi barnet blir i stand til å forflytte seg lengre og fortere. Stolen kan velte mot terskler eller teppekanter. Barnet kan også skade seg ved at det kommer bort i varmeovner eller faller ned trappen.

Dessuten rekker barnet høyere opp og kan få tak i ting det ellers ikke ville nå som f.eks. varme kaffekopper. Ha derfor barnet under konstant oppsyn når det er i gåstolen. Av medisinske grunner bør gåstolen bare brukes i korte perioder av gangen.

 

You may also like...