Hva er riktig pris for barnevakt?

I Norge ligger barnevakt-lønnen på mellom 50 og 150 kroner pr. time. Lønnen varierer selvfølgelig veldig, dette er jo ikke et område med tarifflønn. Er det nære venner av familien blir timelønnen gjerne litt lavere enn om barnevakten ikke har et nært forhold til barnefamilien.

Hvor høy lønn skal du tilby?

 

Hvor gammelt er barnet?

En baby innebærer betydelig mer arbeid enn et større barn som ordner alt selv med både legging og tannpuss. En baby kan være krevende og det er på sin plass og kompensere dette i lønnen.

 

Er det flere barn?

Skal man passe på flere små barn bør det gi litt høyere lønn.

 

Hvilket arbeid skal gjøres?

Hva innebærer barnepasset? Er det kun snakk om å lage litt mat, stelle og få barnet i seng og bruke resten av kvelden foran TV? Eller skal det gjøres husarbeid i tillegg? Dette bestemmer prisen. Jo flere arbeidsoppgaver som skal gjøre desto høyere bør også lønnen være.

 

Hvor gammel er barnevakten?

Det er vanlig å betale mer desto eldre barnevakten er. Noen mener det ligger et skille på 18 års alder. En barnevakt over 18 år bør få en lønn på 150 kroner i timen. Er barnevakten under 18 år er 100 kroner i timen en fair lønn.

 

Skal barnevakten overnatte?

Dette er naturlig om foreldrene til barnet kommer sent hjem. Det er ikke vanlig med full timelønn de timene man sover. Allikevel er en overnatting såpass omfattende for barnevakten at det bør kompenseres med 2-300 kroner.

Alle vet at barnevaktjobber ikke er godt betalt, så barnevakter er fornøyde med en lønn i denne størrelsesorden. Dette er jo også penger etter skatt og timeprisen ungdom får for småjobber ellers i næringslivet er heller ikke all verden.

Se også guide til vinterstøvler.

 

Fastpris er ok

Ofte er det greit å avtale en fastpris som tilsvarer en grei timelønn, kompensert for eventuell overnatting.

Det er viktig å behandle barnevakten bra slik at du får en god relasjon og et samarbeid, så har du ikke problemer med å skaffe barnepass. Stabilitet er også bra for barna.

 

You may also like...