Neonate Babycall – Norsk kvalitet! (Kjøpeguide 2021)

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Computersalg).

Neonate er norskproduserte babymonitorer (eller babycall) som regnes for å være noe av det ypperste når det gjelder kvalitet og ytelse uten at prisen løper løpsk. Neonate lager kvalitetsprodukter for krevende skandinaviske forhold hvor lang rekkevidde, pålitelig signal, svært lav stråling, bra batterikapasitet og lett betjening er viktig.

Vi har ikke testet disse babycallene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.


Gjør et kupp på babycall, sjekk kampanjesiden til Computersalg.no.


Neonate BC-6500D babycall

Denne babycall er en av toppmodellene til Neonate. Viktige ting som fremheves er meget god rekkevidde, lett betjening med mange nyttige funksjoner samt god batterikapasitet. Den er også i en flott design med klar bakgrunnsbelyst LCD skjerm

Pris: Ca kr 1.300 (2019)
Fakta: Rekkevidde: 800 m. / Stand by batteritid: 90 timer / Stråling: 25mW / Frekvensområde: 900 MHZ / Antall tilkoblinger: 3

 

Flere tilkoblinger
Noe av det unike med denne modellen er muligheten til å koble tre babycall til foreldreenheten. Det betyr ut du kan overvåke tre barn samtidig og ha full oversikt på ett sted, veldig praktisk om du har flere barn. Med talk back («snakke tilbake») funksjonen kan du også kommunisere med det enkelte barnet.

 

God rekkevidde
BC-6500 har en rekkevidde (ved fri sikt) på 800 meter (dette er langt sammenlignet med mange andre babycall). Blir batteriet for svakt (batterialarm) eller enhetene ikke har kontakt på grunn av for lang avstand eller signalhinder får du varsel (både lys og lyd) om dette slik at du har full kontroll. For å spare strøm og minimere stråling har BC6500 et system som justerer styrken på signalet utfra avstand og hinder. Det vil si at signalet aldre blir sterkere enn nødvendig. Denne funksjonen kaller Neonate APRS (Automatic Power Reduction System).

 

Lav stråling
Produsenten garanterer en maksimal stråling på 25mW. Dette er lavt og langt innenfor tillatte grense. Når apparatene står i stand by, det vil si ingen aktiv kommunikasjon, blir det ikke sendt signaler og dermed heller ingen stråling (Zero Radiation Function).

 

Andre viktige funksjoner
Du kan justere lydfølsomhet, måle temperaturen i rommet (til minus 19 grader, en fordel om babyen sover i vogn ute på vinteren). Barne -enheten kan også fungere som nattlampe. Ladestasjon følger med. Batterikapasiteten er på 1300mAH (litium). På det store og oversiktiilge displayet har du full oversikt. 

 


Gjør et kupp på babycall, sjekk kampanjesiden til Computersalg.no.


 

Neonate BC5800D babycall

Neonate BC5800D erstatter den suksessrike modellen Neonate BC-5500A. DDen er en av toppselgerne i Norge og har det som trenges av styrke og funksjoner. Den er laget for bruk i kjølig klima og har en temperatur-indikator/alarm helt ned til 19 minusgrader. Designer er tiltalende og den er lett i bruk. Mange fremhever justerbar lyd og følsomhet på mikrofonen som en stor fordel.

 

Liten og lett
Med en høyde på kun 9 cm, bredde på 4,5 og en tykkelse på kun 2 cm er dette en av de minste babycallene/ babymotorer på markedet. Du slipper å gå rundt med en tung klump rundt halsen, og den er lett å ta med seg.

 

Digital og automatisk kanalvalg
Neonate BC5800D er en moderne digital babycall.

Med Neonate BC5800D er det enkelt å følge barnet.

Dette gjør kommunikasjonen mellom foreldre- og babyenheten sikker og trygg med god lydkvalitet og uten forstyrrelser. En stor nyhet er en digitalt kodet signaloverføring som automatisk velger og skifter kanal om det oppstår støy på en frekvens. Dette er helautomatisk og ikke noe du trenger å tenke på. Denne funksjonen får mye skryt.

 

Varsling med vibrasjon
Lager barnet lyd og babycall enhetene aktiveres kan du stille inn slik at din enhet vibrerer. Dette er veldig praktisk når det er mye støy rundt deg. Har du den i lommen vil du kjenne vibrasjonen og bli varslet.

 

Imponerende rekkevidde
Rekkevidden på Neonate BC5800D er på hele 800 meter (fri sikt), noe som er meget bra. Dette er tilstrekkelig og kraftig nok for større leiligheter og hus med flere etasjer (alt avhenger selvfølgelig av hvilke hindringer signalene møter, betongvegger er for eksempel mer utfordrende enn trevegger). Blir kontakten mellom enhetene dårlig eller brutt vil en alarm varsle dette.

 

Minimal stråling
Neonate BC5800D avgir lite stråling og er en av markedets beste babycall når det gjelder dette. Strålingen er på kun 20 mW. Babycallen står i hvilemodus når den ikke er aktivert, det vil si ingen lyder fra barnerommet. Dette gir en ytterligere reduksjon i strålingen samt at det sparer strøm.

 

Smart skjerm
På skjermen ser du klart og tydelig den viktigste informasjonen. Her kan du lese av både temperaturen hos babyen (måler utetemperatur ned til minus 10 grader), om babyen sover, om forbindelsen er god samt lydnivå m.m.

 

Kraftige batterier med hurtiglader
Neonate BC5800D leveres med oppladbare litihum batterier som har en stand-by tid/varighet på opp mot 80 timer før de må lades. Du får også med en kraftig hurtiglader som lader batteriene på kun 3 timer til full effekt. En alarm varsler når batteriene nærmere seg utladning.

 

Temperaturmåling til minus 19 grader
Neonate BC5800D egner seg godt i kaldt norsk klima med en temperaturmåling med alarm ned mot minus 19 grader.

Du stiller selv inn når alarmen skal varsle. Dette er praktisk om babyen / babycall ligger ute i barnevogn på vinterstid. Blir temperaturen lavere eller høyere enn du ønsker blir du varslet og kan hente inn barnet. Temperaturen hos barnet leser du av på din display.

 

Sensibel mikrofon
Dette gir veldig skarp og fin lyd og du klarer bedre å tolke lyden fra barnet. Høyttaleren på foreldreenheten får også mye skryt.


Gjør et kupp på babycall, sjekk kampanjesiden til Computersalg.no.

 

Ingen toveiskommunikasjon
Neonate BC5800D har ikke toveis kommunikasjon mellom enhetene. Det betyr at du ikke kan snakke med barnet. Det vil være opp til enhver hvor viktig dette er. Den har heller ikke kamera.

 

Tilkobling av flere babycall enheter
Er det ett barn du skal passe på er ikke dette så viktig. Har du flere barn som ligger på ulike rom er det praktisk at hvert barn overvåkes ved hjelp av egne enheter som alle er kobler opp mot din foreldreenhet. Her vil den enkeltes behov bestemme om dette er en bakdel eller ikke. Neonate BC 6500D har denne funksjonen.

 

Konklusjon

Dette er en av de beste babycall på markedet og med de viktigste funksjonene du trenger.

Den har en lang rekkevidde og en teknologi som sikrer god signalstyrke og lydkvalitet. På det lys sterke og tydelige displayet har du all informasjonen du trenger. Andre kvaliteter som gjør dette til et godt valg er lav stråling og temperaturmåling ned til minus 19 grader. Det eneste den mangler er talk-back funksjonen, og klarer du deg uten denne er dette et meget godt valg.

 

6 grunner til å velge Neonate babycall!

Neonate har sine røtter i Norge og er en fascinerende historie om hvordan en forelder selv setter seg ned og utvikler et konsept for babycall som er direkte koblet mot egne erfaringer og behov. Dette kombinert med en solid bakgrunn fra teknologibransjen og ikke minst en forgjeves jakt etter babycall på markedet som dekket de krav man stilte ble grunnlaget for etableringen av Neonate.

 

1. Neonate er laget for nordiske forhold

Foreldre til babyer i Skandinavia er litt annerledes enn foreldre i mange andre land, både når det gjelder forhold klima og mentalitet. Vi lar babyen sove ute i barnevogn i kaldt vær, mange bor i eneboliger som har en viss avstand til barnerommet, vi er over gjennomsnittet opptatt av barnets sikkerhet i forhold til søvn og stråling for å nevne noe.

Neonate har som filosofi å bruke avansert teknologi for å utvikle og produsere babymonitorer av høy kvalitet som dekker disse unike behovene og som gjør hverdagen enklere for foreldre, og tryggere for barna slik at søvnbehovet tilfredsstilles.

 

2. Babycall fra Neonate med lengst rekkevidde

Rekkevidde er viktig når det gjelder en stabil og sterk kobling mellom sender og mottaker. Det dreier seg ikke bare om antall meter, men også minst like viktig er kvaliteten på signalet. En babycall med lang rekkevidde vil gi et sterkere og mer stabilt signal også på kortere avstander. I tillegg spiller teknologien en rolle, ikke alle babycall på markedet holder hva produsenten lover når det gjelder rekkevidde.

Neonate har prioritert rekkevidde og signalstyrke på sine modeller. Ikke minst med tanke på skandinaviske forhold, for eksempel hus med mange rom og vegger, barn som sover i barnevogner utendørs og generelt en mer aktiv livsstil hvor en babycall skal fungere i ulike situasjoner.

 

3. Lav stråling med Neonate Voice Activation

Babycall modellene til Neonate har markedets laveste stråling og ligger over 90% lavere enn det som er vanlig for babymonitorer på markedet (DECT). Dette er mulig med Neonates Voice Activation system hvor apparatene er i hvilemodus (og ikke avgir stråling) når de ikke er aktivert. Når enhetene aktiveres er strålingen allikevel svært lav med kun 25mW, og det til tross for den lange rekkevidden og styrke på signalet.

 

4. Neonate babycall tåler minusgrader

Mange foreldre i de skandinaviske land lar babyen sove ute også i minusgrader. Det betyr at en babymonitor ofte må tåle mange minusgrader og levere et sterkt signal selv om gradestokken kryper nedover. Neonate har testet funksjonaliteten på sine modeller ned mot minus 19 grader celsius.

 

5. Unngå at andre hører på og forstyrrer din babycall

Trådløs overføring av signal vil alltid ha et sikkerhetsaspekt ved seg. Det er mulig for andre å fange opp signalene, både frivillig og ufrivillig. Det er også viktig at dine babycall-enheter ikke forstyrres av signal fra andre babycall eller andre elektriske apparat i boligen eller fra naboen. For å unngå dette er det viktig at den digitale teknologien som overfører signalene gir maksimal sikkerhet og blant annet ikke kan hackes. Neonate har et selvutviklet overføringssystem av signal som regnes for å være noe av det mest sikre på markedet. Dette gir også meget god beskyttelse mot signalforstyrrelser.

 

6. Neonate babycall får plass i lommen

Neonates baby call er laget for aktive foreldre og flere av modellene har en liten størrelse. Da tar dem enkelt med i lommen og de tar også minimalt med plass ved barnet.

Neonate har seks modeller på markedet (februar 2019). Alle har en rekkevidde på 800 meter, lav stråling på maksimal signalstyrke. Den rimeligste modellen er BC 4600D (batterikapasitet på 30 timer i stand-by modus) deretter følger BC 5700D og BC 5800D (80 timer), BC 6500D og BC 6900D (200 timer). 

Premium modellen er BC 8000DV, verdens eneste babymonitor med en rekkevidde på 800 meter.

 

You may also like...