Boligalarm – Hva er inkludert, og hva er prisen?

Både Sector Alarm og Verisure har komplette løsninger som består av mange komponenter, det blir opp til deg å velge hvilke du ønsker. Hva som inkluderes i standardpakkene varierer, ta deg tid å gå nøye gjennom de tilbudene du får. Vi har sett nærmere på hva standardpakkene for boligalarm inneholder og omfatter samt hva det koster. Innbruddstyver skyr boliger med boligalarm! I Norge var det over 100 innbrudd pr døgn i 2018. Boligalarm trenger ikke koste all verden om du finner rett leverandør. 

Har du bestemt deg for å anskaffe boligalarm? Slik finner du det beste tilbudet! 

 

Tre gode grunner til å anskaffe boligalarm:

 • Du unngår å bli frastjålet verdier, noen kanskje umulig å erstatte
 • Du unngår farlige og ubehagelige situasjoner for deg og din familie både dag og natt
 • Hos de fleste forsikringsselskaper får du lavere forsikringspremie og bedre forsikringsvilkår

 Er du fortsatt litt i tvil eller føler du trenger mer informasjon finner du mye nyttig i denne artikkelen.

Hvilke komponenter kan inkluderes i en boligalarm løsning?

Sentral / Hovedenhet

Her styres alt i fra. Hovedenheten plasseres som regel ved inngangen slik at du har rask tilgang når du kommer inn boligen. Alle komponentene er koblet opp mot hovedenheten som igjen er koblet til internett (mobilt eller fast bredbånd) og telefonnettet. All kommunikasjon til vaktsentral og applikasjoner skjer herfra. Du slår alarmen av og på og styrer alle funksjonene.

Betjeningspanel

Har du en stor bolig er det praktisk å ha betjeningspanel i tillegg til hovedenheten. Du har kanskje flere innganger eller etasjer. På betjeningspanelet slår du alarmen av og på, du kan aktivere alarmen med en SOS funksjon. Hvilke funksjoner betjeningspanelene har varierer.

Mobilen fungerer også som et betjeningspanel, men mange foretrekker en fast løsning montert i boligen. I en krisesituasjon er det enklere å trykke på en fysisk knapp enn å fomle med en mobil, det blir opp til den enkelte å vurdere.

Mobil -applikasjon

Du styrer alt fra mobilen og har oversikt over alt som foregår i boligen. For en komplett boligalarmløsning innebærer dette at de ser om vinduer og dører er låst eller lukket, hvem som går inn og ut av boligen. Det er også mulig å montere sensorer på alt fra kjøleskap til belysning. All informasjonen har du lett tilgjengelig på mobilen.

Fjernkontroll

Boligalarmen kan også styres med fjernkontroller. Fordelen er at du kan betjene alarmen uansett hvor i boligen du befinner deg, en fordel om du for eksempel er sengeliggende. Mobilen fungerer også som fjernkontroll.

Elektronisk dørlås med kode

Glem nøkkelen, nå er det elektrisk kodelås som gjelder. Du taster inn en kode og dørlåsen åpnes. Veldig praktisk og du slipper å bekymre deg for nøkler som kommer på avveie. Du kan når som helst resette kodene. Du kan for eksempel gi en egen kode til en håndverker som skal reparere noe i huset mens du er borte, eller til gjester som står og venter på trappen fordi du er forsinket.

Du kan lage aktivere så mange koder du ønsker slik at du vet hvem som låser seg inn i boligen. Har du barn vet du om de har kommet hjem eller ikke.

Kodebrikke

Her slipper du å kunne en kode. Du trykker på kodebrikken og låsen åpnes/lukkes. Hver kodebrikke har en unik kode slik at du kan følge med på hvem som går inn og ut av huset.

Kameradetektor

Går alarmen kan vaktsentralen raskt kontrollere om det virkelig er en reell alarm med brann / røykutvikling eller innbrudd, eller om det handler om falsk alarm (noe det ofte gjør). Kameraet aktiveres ved at alarmen utløses, med bevegelsessensorer eller varme- og røyksensorer. Aktiveres kameraet blir bilder sendt til alarmsentralen som raskt kan vurdere om det er nødvendig med uttrykning. 

Fordelen er at brann og politi kan varsles raskere, vaktselskapet trenger ikke først oppsøke boligen.

Skallsikring med magnetkontakt

Små kontakter plasseres i utgangspunktet hvor som helst og alarmen aktiveres om kontakten blir brutt. Vanlig plassering er på vinduer og dører. Åpnes vinduet eller døren går alarmen. Denne løsningen kalles skallsikring og som navnet sier etableres det et skall rundt boligen slik at all inntrengning bli varslet. Fordelen er at bevegelse innendørs ikke aktiverer alarmen.

Sjokksensor

Disse kommer som et tillegg til magnetkontaktene og aktiveres av vibrasjoner. Prøver en innbruddstyv å bryte seg inn med verktøy vil dette skape vibrasjoner som igjen fanges opp av en sjokksensor. Alarmen aktiveres nesten før innbruddstyven har begynt.

En variant av sjokksensoren er en glassbruddetektor som monteres diskret på vinduet og aktiverer alarmen om dette blir knust.

Røyk- og brannvarsler

Det er naturlig å koble røykvarslerne til boligalarmen. Varslingen blir enklere både i boligen og mot vaktsentral. Går alarmen aktiveres både sirene og høyttaler (skarp og høy talemelding). Alarmen går samtidig hos vaktselskapet og du varsles på mobilen. Avanserte brannvarslere har detektorer for varme i tillegg til røyk. Brann- røykvarslerne bør være av den optiske typen og være seriekoblet.

Temperatur- og vannsensor

Egne sensorer plasseres på utsatte steder og varsler om unormal temperatur og fuktighet.

Sirene

Går alarmen aktiveres en kraftig sirene med gjennomtrengende lyd. Brenner det varsles hele boligen raskt, er det innbrudd vil innbruddstyven bli skremt. Sirenen er betydelig kraftigere enn alarmlyden fra vanlige røykvarslere.

Mange dødsfall ved brann skyldes at folk ikke våkner pga høy promille. En kraftig sirene gir ekstra trygghet.

Toveis Tale- og lytteenhet

Denne gjør det mulig å kommunisere direkte med vaktsentralen. Går alarmen aktiveres tale- og lytteenheten. Alarmsentralen kan høre hva som skjer i boligen og opprette kontakt med personer i boligen.

Alarmskilt

Dette er en effektiv måte å sende innbruddstyven videre til neste hus. Er et skilt med alarmselskapets logo montert ved inngangsdøren (eller ved porten) og utsatte vinduer og dører har tilsvarende klistremerker vil det ofte være nok til å holde en tyv unna.

Tilpasset til husdyr

Husdyr som oppholder seg i eller utenfor boligen kan lett utløse falsk alarm. For å unngå dette har boligalarmene justerbar sensibilitet og følsomhet i forhold til dyrets størrelse. Det er vanlig med en maksgrense på ca. 35 kg.

Har du bestemt deg for å anskaffe boligalarm? Slik finner du det beste tilbudet! 

 

Hvilken pris har en boligalarm?

Dette avhenger selvfølgelig av hvilken løsning du velger og hvor mange komponenter som skal legges inn i løsningen. En standardpakke som dekker en normal bolig koster mellom kr 0 og kr 3.000,- for installasjon og 4-500 kroner pr mnd.

En standardpakke inneholder dette (noe varierende fra selskap til selskap):

 • Alarmsentral (hovedenhet)
 • 1 stk tale- og lytteenhet
 • 1 stk betjeningspanel
 • 1-3 magnetkontakter (sjokksensorer)
 • Sirene
 • 2-3 kode- nøkkelbrikker
 • 2 kamaredetektorer
 • 1-4 optiske røykvarslere
 • Alarmskilt (flere)
 • Kobling til alarmsentral

Husk å prute på prisen!

Det er stor konkurranse mellom alarmselskapene og dette gjør det mulig å forhandle på prisen. De fleste selgerne har en del å gå, særlig når det gjelder installasjonskostnaden. Det billigste er å kjøp en pakke som du monterer selv og som ikke er koblet til alarmsentral. En slik pakke koster kr 7-10.000,- men er en engangsinvestering. Er du veldig praktisk anlagt og har god forståelse for hvordan alarmsystemer fungerer kan du spare en og del, men for de fleste er en abonnementsløsning med Sector eller Verisure det enkleste og tryggeste.

Dette er med på å bestemme prisen på en boligalarm:

 • Bor du i leilighet eller hus?
 • Er det din primærbolig eller fritidsbolig?
 • Bor du på landet, på et tettsted eller i byen?
 • Hvor mange timer ca. er boligen tom for personer på dagtid?
 • Hvor mange ytterdører har boligen?
 • Har boligen verandadør?
 • Hvordan er lysforholdene rundt boligen, gatelys, lys mot boligen?
 • Hvor stor er boligen i kvadratmeter?
 • Hvor bor du, postnummer?

240.000 boligeiere i Norge har valgt Verisure Boligalarm– hvorfor?

Verisure, tidligere Securitas Direct, er Norges ledende leverandør av boligalarm. Et bredt utvalg av produkter og tjenester innen boligalarm og relaterte løsninger, blant annet direkte kobling til alarmstasjon med betjent overvåkning døgnet rundt, gratis vekterutrykninger og profesjonell installasjon alarmensystemet.

Verisure boligalarm ble nettopp kåret til «best i test» av det anerkjente svenske datamagasinet «PC för alla». 

Boligalarm – Sammenlign flere alarmselskaper og få beste tilbud

Har du planer om å anskaffe boligalarm finnes det mange alarmselskaper i tillegg til Verisure. Når du skal skaffe deg en oversikt over hva de ulike aktørene tilbyr av løsninger og priser vil du raskt oppdage at dette er et tidkrevende arbeid. Det er også vanskelig å vurdere om det enkelte alarmselskapet leverer hvor boligen befinner seg. Den enkleste måten, som mange hundre tusen nordmenn har gjort, er å la relevante alarmselskap sende deg et tilbud. Selvfølgelig 100% uforpliktende. Tjenestetorget er en slik tjeneste. Tjenestetorget samarbeider kun med seriøse alarmselskap og fungerer som et mellomledd mellom deg og alarmselskapene. Ingen ringer deg, du mottar kun tilbud via Tjenestetorget.

På denne måten sparer du både tid og penger. Du fyller ut et enkelt skjema og sender inn med et klikk. Tjenesten er gratis.

La alarmselskapene konkurrere om å få deg som kunde

Når de enkelte alarmselskapene mottar forespørselen du har sendt vet samtlige at flere konkurrenter har fått samme forespørsel. Dermed kan du være sikker på at de strekker seg langt for å deg som kunde, noe som betyr at du sparer penger. Du sammenligner tilbudene fra kjente aktører som Verisure og Sector Alarm, og bestemmer i fred og ro fra sofakroken hjemme hvilken leverandører du ønsker å ta kontakt med. Du har full kontroll og ingen slitsomme selgere ringer.

Alarmselskap på det norske markedet (2019)

Verisure

Dette er en av de store aktørene både i Norge og internasjonalt. Verisure har et meget godt rykte og har scoret høyt i ulike tester og undersøkelser (blant annet hos Norsk Kundebarometer (måler kundetilfredshet) i en årrekke). Selskapet er allerede en betydelig aktør innen smarthus-teknologi og stadig flere tjenester for styring av boligen kobles til alarmsystemet, for eksempel styring av lys, temperatur og luftkvalitet inne. Alt samles i mobilappen.

Verisure leverer komplette, konkurransedyktige og familievennlige alarmløsninger. Samarbeider med Securitas Direct.

Sector Alarm

Ved siden av Verisure er Sector Alarm den andre store aktøren på det norske markedet for boligalarmer. Selskapet, som er et av de største alarmselskapene i Europa, har fått mye skryt for brukervennlige produkter og løsninger og ikke minst kundeservice.

Securitas Direct

Securitas Direct og Verisure er i praksis samme bedrift og kjøper du alarm fra Securitas Direct får du en Verisure løsning. Som navnet tilsier har Securitas Direct sine røtter fra vaktselskapsgiganten Securitas.

Falck Alarm

Eies av Verisure og leverer Verisure alarmløsninger.

You may also like...