Sikker adgang til boligen, uten nøkkel

Smarttelefon kan du også bruke til å låse opp døren.

Du trenger ikke lenger nøkkel for å låse boligen opp eller igjen, det finnes flere meget brukervennlige alternativer som tilbyr både bedre sikkerhet og mer fleksibilitet.

Tradisjonelt har næringslivet vært den største brukeren av nøkkelfrie låssystem. Ser du derimot på alle de gode løsningene for privatmarkedet som tilbys er det absolutt en god grunn til å ta en titt nærmere på hva som kunne være en bedre løsning for ditt hjem.

Prisene er også innenfor det akseptable, selvfølgelig avhengig av hvor avansert løsning du velger.

Pin Kode

Dette er kanskje den enkleste løsningen. Du taster inn en kode og vips er døren åpen. Koden kan du endre når du ønsker, for eksempel etter at noen har hatt adgang til boligen i et kortere tidsrom. Utfordringen med å skifte kode er selvfølgelig at brukerne må lære nye koder.

Brikke og kortleser

Dette fungerer også veldig enkelt. Du legger en brikke på en kortleser, brikkens validitet kontrolleres på en brøkdel av et sekund og låsen åpnes.

Mobiltelefon og bluetooth

Ved hjelp av signaloverføring fra smarttelefonen til en kortleser blir adgangen verifisert og låsen aktivert. Telefonen må være i nærheten av kortleseren. Vi er inne i en liten revolusjon når det gjelder bruk av smarttelefon for ulike funksjoner i hjemmet og adgangskontroll er en av de. Her vil det skje mye spennende fremover.

Skanning av fingeravtrykk/ iris

Vi kan allerede bruke fingeravtrykk for å åpne smarttelefonen, samme løsning finnes også for å aktivere dørlåser. Du trykker en finger på et punkt for avlesning og låsen åpnes. Det finnes også løsninger hvor man skanner øyet/iris. Dette er så langt ikke så vanlig for private hjem men også her er vi inne i en rivende teknologisk utvikling med mye spennende på gang fremover.

I tillegg til å låse opp dører inneholder denne nye teknologien mange ekstrafunksjoner som er integrert med for eksempel boligalarmen. Du får en mer fleksibel løsning, du har kontroll på hvem som går inn av huset og tidspunktene (når kom barna hjem i natt?).   

SB

You may also like...